SCROLL DOWN TO EXPLORE SITE

Sunday, 11 March 2018

Section-Wise SSC CHSL Questions Asked 7th,8th,9th January 2017 download

Section-Wise SSC CHSL Questions Asked 7th January 2017 

  • SSC CHSL Questions Asked 7th January 2017 – Quantitative Aptitude


sponsered
                           
Q.1) LCM of two numbers is 2900% more than their HCF and sum of LCM and HCF of these two numbers is 310. If one of the number is 20, find the other number? Ans. 150.
Q.2) In 40 L mixture of milk and water, the ratio of milk to water is 7:1. In order to make the ratio of milk and water 3:1, the quantity of water (in liters) that should be added to the mixture will be: Ans. 20/3.
Q.3) Three persons walk from place A to place B. their speed are in the ratios 4:3:5. The ratio of the times taken by them to reach B will be: Ans. 15:20:12.
 Q.4) Average age of a woman and her daughter is 21 yr. If the ratio of their ages is 5:1, respectively, what will be the ratio of their ages after 5 years? Ans. 10:3.
Q.5) Complete the following series.
418, 208, 102, 48, ?, 5
Ans. 20.
Solution: 418/2 – 1 = 208,
208/2 – 2 = 102,
102/2 – 3 = 48,
48/2 – 4 = 20,20/2 – 5 = 5



  • SSC CHSL Questions Asked  7th January 2017 – General Awareness

  1. 2016 Nobel in economics was given for? – Contract Theory.
  2. Bhavani dam is located in which state? – Tamil Nadu.
  3. Who is UNICEF Goodwill Ambassador? – Priyanka Chopra.
  4. Tehri dam is on which river? – Bhagirathi River.
  5. Rukmini Arundale is related to? – Bharatanatyam.
  6. Dipika Kumari is related to? – Archery.
  7. Tajmahal was built for? – Mumtaz.
  8. When was Emergency imposed in India? – 1975.
  9. Full form of GDP? – Gross Domestic Product.
  10. Arya Samaj founder? – Raja Ram Mohan Roy.
  11. Chemical name of baking soda? – Sodium Bicarbonate (NAHCO3).
  12. With which state does Haryana not share a boundary? Madhya Pradesh
  13. Which metal is liquid at room temperature? Mercury
  14. Which is a scalar quantity? E (modulus of Elasticity)
  15. Ellora caves are located in which state? Maharashtra
  16. Which of these can be found in an atom in pairs? Protons & Electrons
  17. Who wrote the Arthashastra? Chanakya
  18. Who invented the barograph? Ivan Eremeeff
  19. 4 bits equal to? 1 nibble
  20. How many times can a person become the PM of country?
  21. Total amount(rupees) produced by a country and income is called?
  22. Question on river’s water ppm value
  23. Question on scientific name of fruit
  24. Question on scientific name of water mammal

  • SSC CHSL Questions Asked 7th January 2016 (Slot 1) – Reasoning

Q1.) Select the related letter/word/number from the given alternatives.
BEHK : PSVY :: ADGJ : ?
Ans. ORUX.
Q2.) Select the related word/letters /number from the given alternatives.
49 : 216 :: 36 : ?
Ans. 125.
Q3.) Among five friends; Satish, Kishore, Mohan, Anil and Rajesh, Mohan is the tallest. Satish is shorter than Kishore but taller than Rajesh. Anil is little shorter than Kishore but little taller than Satish. Who is taller than Rajesh but shorter than Anil?
Given,
M > K > A > S > R.
Hence, only Satish is taller than Rajesh but shorter than Anil.
Ans. Satish
Q4.) Select the words which cannot be formed using the letters of the given word, INCONVENIENCE?
Ans. CONSCIENCE.
Q5.) In a certain code language, if DEAN is written as NOKX, how NEED be written in that code?
D + 10 = N,
E + 10 = O,
A + 10 = K,
N + 10 = X.
Similarly,
N + 10 = X,
E + 10 = O,
D + 10 = N.
Ans.  XOON
Q6) EI,JR,LM,_
Ans: XZ
Q7) 3,6,9,36,41…?
Ans:246

  • SSC CHSL Questions Asked 7th January 2017- English

  1. America was _____ by Columbus.
    Ans. discovered
  2. He shows great ability _____ Mathematics.
    Ans. in
  3. The boys _____ whom I was playing are all my good friends.
    Ans. with
  4. _____ can be no excuses this time, students.
    Ans. There
  5. Octopuses are mostly shy and _____ harmless to human beings.
    Ans. Generally
  6. Synonyms of “Proscription”. Ans – Forbidding, Banning
  7. Meaning of “to lament”? Ans – To express grief or sorrow for something
If you remember any of your questions from the SSC CHSL exam, then do comment below!

Recommended

Blog Archive